Странице

петак, 11. децембар 2009.

Mladi - novogodišnja rasprodaja slika u čast Olje Ivanjicki


Umetnici mlađe generacije, od kojih su neki učestvovali na konkursima Niš Art Fondacije, organizuju akciju NOVOGODIŠNJA RASPRODAJA SLIKA.
Slikari će u nedelju, 13. decembra 2009. od 12 do 18 časova izložiti svoja dela na ulici, kod ograde stare biblioteke na Kosančićevom vencu, na istom mestu gde su tokom šezdesetih godina Olja Ivanjicki i Kosta Bradić organizovali do tada na našem prostoru neviđene rasprodaje slika. Mladim umetnicima je cilj da se ovom "uličnom" izložbom privuče pažnja i da podrška potpunom očuvanju zaostavštine Olje Ivanjicki sa porukom "Ono što je u ateljeu nije za prodaju - ono što je za prodaju nalazi se na ulici". Mladi umetnici i Fond Olge Olje Ivanjicki pozivaju sve zainteresovane gradjane i kolekcionare da se pridruže ovom nesvakidašnjem događaju. Ovo je i prilika da ljubitelji umetnosti upoznaju rad novih umetničkih snaga i da možda poneko delo i pronađe svog vlasnika.

Mladi umetnici su za ovu nesvakidašnju izložbu napravili i plakat kojim jasno poručuju da je potreba da se sve što je u ateljeu Olje Ivanjicki ne iznosi i ne izmešta nego da ostane tu gde jeste a da je ono što je za iznošenje i izmeštanje upravo ispred ateljea, odnosno to su slike mladih umetnika.

Нема коментара:

Постави коментар