Странице

среда, 9. децембар 2009.

Otvorena izložba slika Olje Ivanjicki u Njujorku




Komemorativna izložba slika Olje Ivanjicki iz njujorških privatnih kolekcija otvorena je 19. novembra 2009. godine u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku, SAD.
Izložbu pod nazivom "Pogled unapred" otvorio je generalni konzul Republike Srbije Branko Radošević. O Fondu je govorila Suzana Spasić, direktorka Fonda, koja je Konzulatu uručila i zahvalnicu Fonda za podršku i saradnju, kao i monografiju Olje IVanjicki. Pesmu Olje Ivanjicki "Videla sam pre i posle " čitala je dramska umetnica Lora Orlović, a o Olji je govorila Radmila Gorup, profesor Univerziteta Kolumbija u Njujorku. U porgramu je učestvovala i violinistkinja Ana Milosavljević koja je izvela svoju kompoziciju. Brojna publika bila je u prilici da se upozna sa delima Olje Ivanjicki koja nisu često izlagana, a obuhvataju različite periode slikarkinog stvaralačkog opusa.

Fond Olge Olje Ivanjicki je ovu posetu Njujorku iskoristio i za posetu Kancelariji gradonačelnika Njujorka gospodina Blumberga kome je takođe poklonjena monografija Olje Ivanjicki na engleskom jeziku, "Painting the Future", u izdanju Philip Wilson Publisher i Gayo galerie.

Нема коментара:

Постави коментар