Странице

петак, 4. новембар 2011.

Adaptacija ateljea Olje Ivanjicki? | Kultura | Novosti.rs

Adaptacija ateljea Olje Ivanjicki?
D. B. M. | 03. novembar 2011. 20:57 VECERNJE NOVOSTI

Kako nezvanično saznajemo, i Grad je veoma zainteresovan da se ideja o spomen-ateljeu realizuje u najkraćem roku, uz poštovanje imovinsko-pravne procedure


ATELjE u kom je živela i stvarala ugledna umetnica Olja Ivanjicki na Kosančićevom vencu u Beogradu, izvesno je, uskoro čeka adaptacija. Tekst “Oljine slike idu u depo” koji je objavljen u našem listu podstakao je čelnike Agencije za poslovni prostor, u čijem je vlasništvu ovaj atelje, da brzo reaguju - angažovali su Saobraćajni institut CIP da utvrdi postojeće stanje u ateljeu.


Kako nezvanično saznajemo, i Grad je veoma zainteresovan da se ideja o spomen-ateljeu realizuje u najkraćem roku, uz poštovanje imovinsko-pravne procedure.

Da li će atelje u potpunosti biti iseljen u Istorijski muzej Srbije još je neizvesno. I u ovom muzeju se očekuje da će se priča završiti na najbolji mogući način.

- Deo ateljea koji se nalazi u zgradi nije sporan, ali je problematičan dozidani prostor - kaže za “Novosti” Milan Novović, direktor za investicije Agencije za poslovni prostor, posle obilaska ateljea. - Angažovali smo CIP da ispita da li je moguća adaptacija dozidanog dela, da vidimo šta je realno i moguće. Taj prostor je građen od lošeg materijala, bez arhitektonskog projekta, dograđivan u zavisnosti od novca. Mora se ispitati da li je bezbedan.

Sagovornik ističe da oni ne bi imali ništa protiv da Oljin stan na Kosančićevom vencu postane spomen-atelje. Ali, sledeći potez mora da povuče Gradski sekretarijat za imovinsko-pravne poslove, kako bi vlasnik nad ateljeom postao Grad Beograd.

POGLEDAJTE VEST NA:
Adaptacija ateljea Olje Ivanjicki? | Kultura | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар